Достапни линкови

Собранието ќе расправа за законот за минимална плата


Собранието на Република Македонија денеска ќе ја продолжи 23. седnица на која ќе се расправа за неколку предлог-закони предложени од пратеници на опозицијата.
На дневен ред се Предлог законот за дополнување на Законот за административни такси, измените на Законот за минимална плата, дополнувањата на Законот за работни односи, измените на Законот за пензиско и инвалидско осигурување, како и измените и дополнувањата на Законот за вработување и осигурување во случај на невработеност
XS
SM
MD
LG