Достапни линкови

Спротиставени реакции за победата на Путин на претседателските избори


Владимир Путин
Победата на рускиот премиер Владимир Путин на претседателските избори наиде на спротиставени реакции. Лидерите на поранешните советски републики, како и Авганистан, Кина, Венецуела и Сирија го поздравија враќањето на Путин во Кремљин и изразија надеж за зголемување на соработката со Русија.
Но Британија, Франција и Германија изрзаија загриженост за извештаите на странските набљудувачи на изборниот процес во Русија, кои забележале дека владини ресурси биле искористени за да се обезбеди победата на Путин, како и тоа дека немало вистински натпревар меѓу кандидатите.
XS
SM
MD
LG