Достапни линкови

Нерегуларности на претседателските избори во Русија


Продолжува гласањето на претседателските избори во Русија и покрај спротиставените извештаи за можните нерегуларности. Од владејачата партија Обединета Русија соопштија дека транспарентноста на изборите треба да бидат модел за другите земји. Георги Фјодоров, кој е член на Советодавниот орган на Јавната комора изјави дека изборите се подобро организирани од декемвриските во смисла на технологијата и процедурата.
Полицијата соопшти дека досега не забележала некакви прекршувања. Но независниот набљудувачки тим Голос пак соопшти дека досега се пријавени околу 3000 нерегуларности.

.
XS
SM
MD
LG