Достапни линкови

Тачи-Србија нема да му пречи на Косово на патот кон ЕУ


Косовскиот премиер Хашим Тачи
Косовскиот премиер Хашим Тачи изјави дека патот кон Еврпската унија нема да биде кус, но во тој правец нема да има стагнација и неговата земја нема да има попречувања од Србија.
Тачи на средба со новинарите, по враќањето од Брисел апелираше на политичко единство и заедничка ангажираност за европско Косово. Додека планот за северот на Косово според него се базира на оној на Марти Ахтисари и има целосна поддршка да воспостави ред и закон во тој дел од земјата.
XS
SM
MD
LG