Достапни линкови

Владата не е најголем огласувач, тврдат од СРД


Владата на Република Македонија се наоѓа на 18-то место според висината на средствата што ги троши за рекламирање во медиумите во Република Македонија, покажуваат анализи на пазарот што ги прави Советот за радиодифузија, а се официјални документи за 2008, 2009 и 2010 година, изјави Зоран Трајчевски, член на Советот за радиодифузија. Тој дополни дека бројките ги демантираат информациите во јавноста дека Владата е најголем огласувач во медиумите.
XS
SM
MD
LG