Достапни линкови

Борисов им се закани со отказ на 14 функционери


Бугарските министри ќе се соочат со отказ доколку не ги вратат бонусите што си ги земале во 2010-година изјави бугарскиот премиер Бојко Борисов.Борисов им поставу ултиматум на 14 високи претсавници на неколку министертва , доколку не ги вратат бонусите до петок ќе добијат отказ дури и по цена тоа да значи измена на составот на Владата. Станува збор за 50 илјади евра кои во 2010 година функционери си ги поделиле како бонуси, парите ги земале од буџетските суфицити и ги завеле во книгите на министерствата. Министерот за финасии Симеон Ѓанков вчера отвори посебна сметка во Централната Банка каде што функционерите ќе можат да ги вратат парите.
XS
SM
MD
LG