Достапни линкови

Министрите на ЕУ препорачаа кандидатски статус за Србија


Министрите за надворешни работи на ЕУ препорачаа на Србија да и биде доделен кандидатски статус за членство во ЕУ. Конечната одлука треба да ја донесе Европскиот совет на претстојниот дводневен самит на 1 и 2 март.
Од вкупно 27 земји членки, 26 од нив, вклучувајќи ја и Германија, беа за давање зелено светло за Србија, а Романија на почетокот се противеше поради прашањето за влашкото малцинство во Србија.
XS
SM
MD
LG