Достапни линкови

Грчкиот парламент ќе расправа за дополнителни рестриктивни мерки


Грчкиот парламент
Грчкиот Парламент денеска треба да гласа за дополнителни рестриктивни мерки со кои ќе бидат намалени пензиите и платите. Мерките се дел од реформите кои земјата треба да ги реализира за да го добие заемот од 130 милијарди евра.
Платите се предвидува да бидат намалени за 22 насто, а на младите под 25 години за 32 насто.
XS
SM
MD
LG