Достапни линкови

Повторно намален кредитниот рејтинг на Грција


Агенцијата Стандард и Пурс повторно и го намали кредитниот рејтинг на Грција откако банките се согласија да и отпишат над половина од долговите, како дел од вториот пакет помош од ЕУ. Кредитниот рејтинг на Грција веќе е во така-наречената категорија џанк, односно ЦЦ.
XS
SM
MD
LG