Достапни линкови

Кина ги забрани агресивните слогани против второ дете


Државните медиуми во Кина јавија дека властите ги забраниле слоганите во врска со планирањето на семејството кои биле заканувачки за луѓето. Постоеа слогани како на пример – Ќе ви ја извадиме утробата ако имате второ дете, или пак, Ако не се контролирате, ќе ви ја урнеме куќата. Во Кина од 1979-та година е во сила политиката на едно дете за да се запре енормниот пораст на популацијата.
XS
SM
MD
LG