Достапни линкови

Отпуштени царинските службеници и полицајците на аеродромите во Киргистан


Киргистанскиот премиер Омурбек Бабанов
Киргистанскиот премиер Омурбек Бабанов донесе одлука да ги разреши сите царински службеници, како и членовите на граничната полиција на двата меѓународни аеродроми со цел да ја намали корупцијата. Според одлуката службениците на аеродромот во Бишкек и во Ош ќе бидат отпуштени за десет дена.
Доколку продолжи корупцијата на аеродромите ново назначениот персонал ќе биде отпуштен во рок од месец дена.
XS
SM
MD
LG