Достапни линкови

Шпанскиот судија Гарсон ослободен од обвиненијата


Судијата Балтазар Гарсон
Шпанскиот Врховен суд го ослободи судијата Балтазар Гарсон од обвиненијата за пречекорување на неговите овластувања со тоа што наредил истрага за злосторствата направени за време на диктатурата на генералот Франциско Франко меѓу 1936 и 1975 година.
Грасон е познат по обвинението против чилеанскиот лидер Агусто Пиноче за прекршување на човековите права.
XS
SM
MD
LG