Достапни линкови

ОМД бара отворање австралиска амбасада во Скопје


Претставници на Обединетата македонска дијаспора во Австралија на јавното сослушување на седницата на Комитетот за надворешна политика, одбрана и трговија во Парламентот на Австралија побараа отворање австралиска амбасада во Скопје. ,,Австралија треба да ја признае Република Македонија под нејзиното уставно име и да отвори амбасада во Скопје и Генерален конзулат во Битола во 2012 година,, истакна во своето обраќање пред Комитетот, директорот на ОМД Австралија Ордан Андреевски.
XS
SM
MD
LG