Достапни линкови

Усвоен предлог-законот за намалување на долгот на Грција


Грчкиот Парламент
Грчкиот парламент го усвои предлог-законот за замена на државните обврзници во сопственост на приватните инвеститори. Целта на предлог- законот кој бил усвоен без гласање, бидејќи партиите од коалиционата влада ПАСОК и Нова демократија имаат мнозинство e да се намали огромниот долг на земјата.
Со него ќе бидат отпишани 107 милијарди евра од од вкупниот грчки долг кој изнесува 350 милијарди евра.
XS
SM
MD
LG