Достапни линкови

Нови униформи за државните службенички во Иран


I
Иранските власти соопштија дека ќе воведат униформи за државните службенички на стартот на персиската нова година на 21 март. Иранските новински агенции јавија дека униформите ќе бидат дизајнирани врз религиозните и културни критериуми и основните бои ќе бидат морнарско сина и темно сива.
Според властите одлуката за воведување на нови униформи е на барање на службеничките.
XS
SM
MD
LG