Достапни линкови

ЕУ се закани дека ќе ги укине фондовите за Унгарија


Палење на знамето на ЕУ во Унгарија за време на протестите на 12 јануари 2012
ЕУ се закани дека ќе ги повлече фондовите од 656 милиони долари наменети за Унгарија, бидејќи властите од земјата не успеале да го намалат дефицитот. Комесарот за економија на Унијата, Оли Рен изјави дека суспензијата за помошта на Унгарија би стапила на сила од јануари 2013 година.
Унгарија досега добила две ипол милијарди долари помош од европските фондови.
XS
SM
MD
LG