Достапни линкови

Муслиманското братство незадоволно од властите во Египет


Прославата на Муслиманското братство по првата седница на новиот Парламент на Египет
Египетското Муслиманско братство упати критики кон воените власти и повика на назначување на нов кабинет на национално единство. Според нивното соопштение, владата не успеала да се справи со економијата и безбедносната криза во земјата. Муслиманското братство кое беше забрането за време на поранешниот претседател Хосни Мубарак сега е една од најголемите партии во Парламентот.
XS
SM
MD
LG