Достапни линкови

Туркменистанскиот претседател го конструира новиот кабинет


Туркменистанскиот претседател Гурбангули Бердимухамедов
Туркменистанскиот претседател Гурбангули Бердимухамедов ги именуваше првите членови на неговиот кабинет. Според извештаите, Гунча Мамедова е назначена за Министер за клутура, а Гизигул Нургелдијева е назначена за шеф на Националниот јавен сервис.
Бекрдурди Амансариев е именуван за шеф на Националниот информативен сервис, а Шадурдуи Аловов ќе го води Националниот комитет за телевизија радио и кинематографија.
Најважните позиции во кабинетот ќе бидат објавени при крајот на неделата.
XS
SM
MD
LG