Достапни линкови

Косовските власти ја повикуваат ЕУ да не и одобри статус на Србија


Ивица Дачич
Министерот за внатрешни работи на Србија Ивица Дачиќ изјави дека косовската влада испратила писмо до сите членки на ЕУ, во кое се предлага на Србија да не и биде одобрен статус на кандидат и во кое меѓудругото се обвинува Белград за неуспехот на дијалогот.
"Во писмото се укажува дека е постигнат само ограничен напредок во дијалогот и дека постои недостаток на суштински дијалог во постигнување договор за отворените прашања", изјавил Дачиќ.
Според него српската влада мора да го осуди овој потег на Приштина
затоа што Србија ја става во нерамноправна положба.
XS
SM
MD
LG