Достапни линкови

Против рускиот јазик во Латвија гласале 75 насто од граѓаните


Референдумот во Латвија
Речиси комплетните официјални резултати на референдумот во Латвија покажаа дека 75 насто од гласачите го одбиле предлогот рускиот јазик да биде втор официјален јазик во земјата. На гласањето излегле околу 70 насто од граѓаните. Кампањата организирана од членови на етничкото руско малцинство доби само 25 насто од гласовите.
XS
SM
MD
LG