Достапни линкови

20 години од основањето на МИАМакедонската информативна агенција МИА, денеска ја одбележува 20-годишнината од основањето. МИА беше формирана со одлука на Собранието на Македонија на 18.02.1992-ра година како национална новинска агенција. Но, оваа одлука не беше веднаш реализирана, туку МИА почна со работа 6 години подоцна, во 1998-ма година.
XS
SM
MD
LG