Достапни линкови

Усвоени измените и дополнувањата на Законот за здравствено осигурување


Собранието на Република Македонија попладнево во рамки на 23. седница ги усвои измените и дополнувањата за Законот за здравствено осигурување, по скратена постапка.
Со нив, меѓудругото, се предвидува нова категорија лица кои ќе бидат задолжително здравствено осигурани, како лица со признат статус на бегалец и лица под супсидијарна заштита. За овие лица предвидено е осигурувањето да биде на товар на Министерството за труд и социјална политика.
XS
SM
MD
LG