Достапни линкови

Четири години од прогласувањето независност на Косово


Претседателката на Косово, Атифете Јахјага
На денешен ден пред 4 години, Косово прогласи независност: Еден ден покасно Косово го признаа осум држави, а во изминатитие 4 годнини тоа го направија вкупно 87 земји, меѓу кои земјите од регионот освен Би Х, и 22 земји членки на ЕУ.
XS
SM
MD
LG