Достапни линкови

Фриден-Грција ако не избере реформи да излезе од еврозоната


Greece -- The Parthenon on the Acropolis is seen behind a Greek and an EU flag atop the Ministry of Finance, Athens, 08Feb2012
Министерот за финансии на Луксембург, Лук Фриден изјави денеска дека Грција треба да избере реформи на економски план или да излезе од еврозоната.
Според него, секоја држава решава дали да е во монетарниот сојуз или не. Ако одлучи да е во него, таа треба да ги почитува условите.
Фриден додава дека грчкиот народ треба сам да одлучи дали сака да остане во еврозоната.
XS
SM
MD
LG