Достапни линкови

Економијата во застој поради должничката криза во еврозоната


Економскиот раст на земјите членки на еврозоната забележа пад од 0,3 насто во четвртиот картал од минатата година, поради должничката криза. Според извештаите, Холандија и Италија повеќе не се во рецесија, додека Франција остварила неочекувана добивка на екомомски план. Германија објави помал пад на економијата од предвидениот.
Во меѓувреме меѓународните лидери се уште не ја финализирале програмата за помош на Грција, која се соочува со банкрот наредниот месец.
XS
SM
MD
LG