Достапни линкови

Шојбле-нема алтернатива за строгите мерки за штедење во Грција


Немирите на протестите против мерките за штедење во Грција
Германскиот министер за финансии, Волфганг Шојбле изјави дека строгите мерки за штедење во Грција немаат алтернатива, бидејќи земјата досега не трошела согласност средствата што ги имала на располагање.
Според него, минималната плата во Грција е над просекот од другите земји во еврозоната.
Шојбле истакнува и дека Грција произведува стоки, што се многу скапи за пазарите, и земјата има потреба од конкурентно способна економија.
XS
SM
MD
LG