Достапни линкови

Разговори Кина - Арапска Лига за Сирија


Генералниот секретар на Арапската лигa Набил Елараби.
Кина соопшти дека пратеникот Ли Хуаџин одржал "искрен и корисен" разговор со генералниот секретар на Арапската лигa Набил Елараби.
Арапската лига е притисок за меѓународна акција за ставање крај на 11 месеци на крвопролевање во Сирија, а Кина во почетокот на февруари стави вето на предложената резолуција во Советот за Безбедност на Обединетите.
Кинеското МНР соопшти дека целта била да се објасни позицијата на Кина и да се слушне милсењето на Арапската лига.
Покрај Кина и Русија стави вето на резолуцијата на ОН со која се поддржа мировниот план на Арапската лига за Сирија.
XS
SM
MD
LG