Достапни линкови

Во Хрватска најавен предлог буџет со поголеми даноци


Владата на Хрватска за денеска најави утврдување предлог буџет со мерки кои предвидуваат зголемување на данокот на додадена вредност од 23 на 25 проценти. Со тој закон од 1 март би се вовеле меѓустапки за ДДВ од 10 проценти за детската храна, маслото и белиот шеќер, а од 1 јануари наредната година и на храната и пијалаците, и на пијалаците и во угостителските објекти. Со сетот предложени даночни закони се планира од 1 мај оваа година стапката на придонеси за здравствено осигурување да се намали од 15 на 13 проценти.
XS
SM
MD
LG