Достапни линкови

Кралев-општините нека одлучат дали ќе има настава


Министерот за образование Панче Кралев
Министерот за образование Панче Кралев изјави денеска дека останува препораката секоја општина сама да донесе одлука за тоа како ќе се одвива наставата. Според министерот,има големи разлики во временските услови во општините во Македонија и поради тоа не е потребно на ниво на држава да се донесе генерална препорака. Кралев присуствуваше на пуштањето во употреба на две нови лаборатории при ЈЗУ Институт за медицина на трудот во општина Чаир
XS
SM
MD
LG