Достапни линкови

Евакуирано повредено лице од планината Козјак


Едно повредено лице од Бујак Маала, општина Старо Нагоричане вчера беше успешно евакуирано со помош на Единицата за специјални задачи „Тигри“ од МВР и Единицата за специјални намени „Волци“ од АРМ. Акцијата на специјалните единици траела повеќе од шест часа, поради лошите временски услови, непристапниот терен и големите наноси на снег.
Со примена на специјални теренски моторни возила и други техники за пробивање низ длабок снег единиците безбедно го пренеле лицето со тешки повреди, од Бујак Маала до Кумановската болница, каде е хоспитализирано.
XS
SM
MD
LG