Достапни линкови

За две години 256 македонци се иселиле во Австралија


Австралиското министерство за имиграција објави дека од јули 2010 до февруари 2012 година, 256 луѓе од Македонија се иселиле во Австралија и оти скоро 11 ипол илјади лица од Австралија ја посетиле Македонија како туристи. Министерството за имиграција објави дека во минатата година 120 македонски студенти добиле студентска виза за продолжување на своите студии во Австралија и 1.621 македонски државјани ја посетиле Австралија како туристи или за службени потреби.
XS
SM
MD
LG