Достапни линкови

Пакистанскиот премиер ќе мора на суд


Јусуф Реза Гилани
Пакистанскиот Врховен суд денеска ја отфрли жалбата од премиерот Јусуф Раза Гилани, со што тој во наредната недела ќе мора се соочи со обвинувањето за спречување на истрагата за корупција против претседателот Али Зардари. Владата на Гилани е на став дека претседателот Зардари има имунитет, но судот оцени дека никој не може да биде над законот.На одлуката на судот се гледа како на заострување на односите меѓу државниот и судскиот врв на земјата, што би можело да доведе до пад на владата на Пакистан.
XS
SM
MD
LG