Достапни линкови

Температурите на планетата ќе се зголемат од 2 до 5 степени до 2100 година


Новите климатски испитувања на француските научници покажале дека температурите на планетата ќе се зголемат од два до пет степени целзиусови во 2100-та година.
Истражувачите развиле два нови модели кои треба дополнително да ја отстранат несигурноста поврзана со климатските промени.
Ваквите сценарија би биле можни само ако се донесат итни мерки против емисијата на штетни гасови и ефектот на стаклената градина.
XS
SM
MD
LG