Достапни линкови

ЕУ со критики до Романија и Бугарија за неисполнување на реформите


Знамето на ЕУ
ЕУ упати критика кон Романија и Бугарија, поради тоа што не ги спровеле реформите во судството и во борбата против корупцијата и организираниот криминал. Холандските власти соопштија дека најмалку до јуни ќе го блокираат влезот на двете земји во шенген зоната, кога Европската комисија треба да го објави извештајот за нивниот напредок.
Според досегашните извештаи на комисијата Бугарија и Романија не успеале да ги исполнат реформите и по пет години од кога станаа членки на ЕУ.
XS
SM
MD
LG