Достапни линкови

Самит на нордиските и балтичките држави плус Британија


Се раѓаат ли нови алијанси во рамките на ЕУ?
Лидерите на Балтичките и нордиските држави плус Велика Британија денеска ќе одржат самит во Стокхолм за да ги засилат врските и да ги споделат идеите за идните европски предизвици.
Според аналитичарите, овој самит е многу важен поради можноста да се формира нова алијанса во рамките на 27 те земји членки на Европската Унија како контра баланс на растечката моќ на Германија и Франција. Берлин и Париз се најгласни во поставувањето на агендата за решавање на европската должничка криза.
XS
SM
MD
LG