Достапни линкови

Бусек го има најдоброто решение за Белград и Приштина?


Поранешниот координатор на Пактот за стабилност за ЈИЕ, Ерхард Бусек
Поранешниот координатор на Пактот за стабилност за ЈИЕ, Ерхард Бусек изјави дека Приштина и Белград треба да започнат преговори за поделба. Според Бусек тоа е најдоброто решение во моментов и така Србија би можела да го признае Косово и другите земји членки на ЕУ кои не досега не го направиле тоа.
Бусек во интервју за приштинската телевизија КТВ, рекол дека двете земји можат и да разменат територии, односно Прешевската Долина би се приклучила на Косово, додека северниот дел на Косово би му припаднал на Србија.
XS
SM
MD
LG