Достапни линкови

Девет луѓе починале од студ во Србија


Големи наноси на снег во Србија
Началникот на Секторот за вонредни ситуации при српското МВР Предраг Мариќ изјави дека девет луѓе досега починале од студ во Србија. Додека пак во 32 општини е прогласена вонредна состојба, а околу 69.700 граѓани во овој момент се изолирани од светот.
Најдоцна до попладне, според Мариќ ќе се знае дали ќе биде прогласена вонредна состојба на територијата на цела Србија, за само еден дел или нема да се погласи воопшто.
XS
SM
MD
LG