Достапни линкови

Управувачки комитет за препораките на ОБСЕ


Изборното законодавство и ажурирањето на избирачкиот список се двете клучни области на кои ќе се фокусира Управувачкиот комитет за адресирање на препораките од Конечниот извештај на ОДИХР, ОБСЕ за предвремените парламентарни избори 2011 година, што денеска беше конституиран во Скопје. Во комитетот ќе членуваат министрите за надворешни работи, за правда и за внатрешни работи, претседателот на Државната комисија, извршниот директор на Граѓанската асоцијација МОСТ како и амбасадорите на ОБСЕ, ЕУ и САД.
XS
SM
MD
LG