Достапни линкови

ЕУ ќе обезбеди 82 милиони евра помош за Албанија


Зелено светло за ЕУ во Албанија
ЕУ ќе обезбеди 82 милиони евра помош за Албанија во следните две години за спроведување на инфраструктурни проекти и реформи.
Во соопштението на претставниците на Унијата во Тирана се наведува дека средствата се наменети за финансирање патни проекти, станици за прочистување, како и за засилување на конкурентноста на земјоделството, социјално вклучување на ромското население во земјата, за правосудството и образованието.
Албанија од 1991 година од ЕУ има добиено 1,83 милијарди долари.
XS
SM
MD
LG