Достапни линкови

Келин-резултатите не маѓународните претставници на Косово не влеваат оптимизам


Постојаниот претставник на Русија во Организацијата за безбедност и соработка во Европа Андреј Келин изјави денеска дека резултатите од 20-годишната дејност на меѓународните претставници во Косово не влеваат оптимизам.
Според извештајот на ОБСЕ, ситуацијата во Косово и натаму останува доста сложена и неможе да се исклучи веројатноста од нови судири на меѓуетничко насилство. Келин смета дека таквата ситуација е поради игнорирањето на меѓународните рамки за решавање на косовскиот проблем.
XS
SM
MD
LG