Достапни линкови

Расизмот бележи раст во Европа


Kомесар за човекови права на европскиот совет, Томас Хамарберг
Kомесар за човекови права на европскиот совет, Томас Хамарберг изјави дека расизмот и хомофобијата бележат раст во Европа во услови на економска криза, поради која се заборава на ранливите социјални групи.
Според Хамарберг во Европа и натаму има злоупотреба на човековите права, поради што потребно е да се посвети повеќе внимание на решавање на прекршувањата на правата во борбата против тероризмот, како и на нерешените злосторства во поранешна Југославија.
XS
SM
MD
LG