Достапни линкови

Дежер-Србија набрзо ќе добие кандидатски статус за членство во ЕУ


Шефот на мисијата на ЕУ во Србија Венсан Дежер
Шефот на мисијата на ЕУ во Србија Венсан Дежер изјави дека Србија во следните неколку недели ќе добие кандидатски статус за членство во Унијата, бидејќи завршила огромна работа за оставрување на целта.
Дежер говорејќи на конференцијата „Новата регионална политика и европскиот стремеж“ истакна дека Србија откако ќе добие кандидатски статус ќе влезе во нова фаза на развој и ќе треба да работи поактивно во таа насока.
XS
SM
MD
LG