Достапни линкови

Американските разузнавачи бараат дипломатски ангажман на Косово


Косовскиот парламент
Нестабилноста во Косово, особено во северниот дел и недостигот на напредок во дијалогот меѓу Србија и Косово, остануваат извор на напрегнатост, поради што неопходен е дипломатски ангажман на Западот се посочува во извештај на американска разузнавачка служба.
Според извештајот кој го цитираа српските медиуми длабоките етнички и политички разлики во Западен Балкан претставуваат предизвик за стабилноста во Европа во оваа година.
XS
SM
MD
LG