Достапни линкови

Судски процес против Премиерот на Пакистан


Врховниот суд на Пакистан соопшти дека ќе премиерот Јусуф Раза Гилани ќе биде обвинет за неговиот неуспех да се преземе акција за повторно отворање на случајот за корупцијата против претседателот Асиф Али Зардари. Судот соопшти дека процесот против Гилани ќе започне на 13 февруари.
Премиерот може да се соочи шест месеци во затвор и да биде сменет од должноста ако биде осуден.
Владата на Гилани одби судски налози да побара од Швајцарија повторно да биде отворен случајот за корупција против Зардари кој датира од 90 тите години, бидејки претседателот ужива имунитет од гонење додека е на функција.
XS
SM
MD
LG