Достапни линкови

Сериски убиец осуден на доживотна казна во Русија


Руски суд
Рускиот суд го осуди Владимир Мирогород на доживотна казна затвор за сексуален напад и убиство на 15 жени и еден тинејџер. Според соопштението на обвинителството Миргород е виновен за серија убиства, кои ги извршил од 2002 до 2004 година во Москва и нејзината околина.
Обвинетиот до 2010 година отслужувал казна затвор за кражба и силување и врз основа на неговите отпечатоци полицијата утврдила дека е виновен и за серијата убиства.
XS
SM
MD
LG