Достапни линкови

Кинескиот владин долг е безбеден, тврди премиерот


Вен Џиабао
Кинескиот премиер Вен Џиабао изјави дека владиниот долг е „безбеден и може да се контролира”. Тој дополни дека владата ќе обезбеди финансирање за клучни проекти и ќе избегнува кочење и зголемување на системските ризици. Премиерот исто така се заложи за „кршење на монополите” со учество на приватниот капитал во финансискиот сектор.
XS
SM
MD
LG