Достапни линкови

Во Пекинг зголемена загаденоста поради употреба на огномет


Прославата на новата кинеска година
Огнометите со кои се прославуваше кинеската нова година го зголемија нивото на загаденост во главниот град на земјата Пекинг. Градското биро за животна средина соопшти дека одредени честици во воздухот биле за 100 пати во полоша состојба за време на празникот на 22 јануари и по 24 часовната изложеност.
Загриженоста е зголемена и поради употребата на автомобилите и другите извори на загаденост, поради кои градот започна со мерење на честичките кои навлегуваат длабоко во белите дробови и се верува дека претставувата голем ризик по здравјето.
XS
SM
MD
LG