Достапни линкови

Џинтао-војската и натаму е под контрола на комунистите


Кинескиот претседател Ху Џинтао
Кинескиот претседател Ху Џинтао изјави дека владејачката Комунистичка партија има целосна контрола врз 2,3 милионите припадници на војската. Неговото тврдење беше објавено во дневниот весник за ослободување на војската.
Според експертите таквите повици се обид да се спречи национализација на војската со што таа би и била одговорна на владата, а не на партијата.
XS
SM
MD
LG