Достапни линкови

Рекордна невработеност во Шпанија 23%


Невработеноста во Шпанија се искачи на речиси 23 проценти.
Тоа е највисока стапка во индустрискиот свет и е 27 годишен рекорд во Шпанија. Во земјата во последниот квартал без работа биле 5,27 милиони луѓе. Економските идникатори укажуваат и дека Шпанија ја очекува рецесија на почетокот на 2012 година.
Шпанија ,исто како и Грција, Ирска и Португалија, се соочува со должничка криза.
XS
SM
MD
LG