Достапни линкови

ЕК со мерки против неисполнувањето на стандарди во живинската индустрија


Европската Комисија соопшти дека започнала судска постапка против 13 европски земји кои не ги исполниле стандардите во живинарската индустрија. Според комисијата 47 милиони кокошки од 330 милиони, односно 14 насто се чуваат во нелегални кафези и покрај препораките од пред 12 години за помалку тесни кафези. Од Белгија, Бугарија, Грција, Шпанија, Франција, Италија, како и Кипар, Унгарија, Холандија, Полска, Португалија и Романија е побарано објаснување, кое е првиот чекор кој води кон судска постапка.
XS
SM
MD
LG